Ropogós házi tepertőkrémes kovászos háromszögek

Azon gondolkodom, mit is írhatnék ide bevezető gyanánt. Azt hiszem, azzal mindent elmondok ha leírom: a két tepsi tartalma pillanatok alatt a gyomrunkba "diffundált". 

Elképeszőenmarhárahúúúúdenagyonjó.

FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN, EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J

Recept (kb 24 darabhoz ami két gáztepsin fél el)

-A tésztához

500 gramm liszt

100 gramm kovász (2x frissített, nálam 100%-os fehér)

1 egész tojás (+1 a lekenéshez)

100 gramm görög joghurt (vagy tejföl)

1 evőkanál cukor

tej

20 gramm vaj

2 csapott teáskanál só

a tetejére ízlés szerint magok (nálam fekete szezámmag)

-A tepertőkrémhez

200 gramm tepertő

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál zsiradék

ízlés szerint só és bors

 

A tejfölt és a tojást beletesszük a dagasztótálba, és annyi tejet adunk hozzá hogy összesen 350 gramm legyen a súlya ennek a három hozzávalónak. 

Elkeverjük benne a  lisztet, a cukrot és a kovászt (nem kell dagasztani) és egy órát pihentetjük. 

Hozzáadjuk a puha vajat és a sót. 

Langyos helyen 3 órán keresztül kelesztjük, óránként kissé hajtsuk át a tésztát.

Közben készítsük el a krémet: a vöröshagymát vágjuk nagyobb kockákra, és finoman pirítsuk meg a fokhagymával. Hűtsük langyosra. A tepertőt, és a sült hagymákat tegyük egy késes aprítóba, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és zúzzuk krémesre. 

A tésztát nyújtsuk ki egy kb 60x40 cm-es téglalappá, kenjük meg a krémmel, és a hosszabb oldalánál tekerjük fel. Vágjuk fel háromszögekre, és sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Kelesszük késszé. Ehhez nekem még plusz 4 óra kellett. 

FONTOS! A kelesztési idő csak irányadó! Nálam, az én kovászommal, az én konyhám hőmérsékletén és ezekkel a lisztekkel jött ki ez a kelesztési idő. Nálad a Te körülményeidet kell figyelembe venni. Figyeld a tésztád! :)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (én légkeverést használtam). Kenjük le a megkelt kis háromszögeket a felvert tojással, és szórjuk meg a maggal. 

Kb 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük, a sütési idő első 10 percében legyen alatta forró, lobogó vízzel teli tepsi, amit aztán a sütési idő második felére vegyünk ki!

Itt ezen a ponton számoljuk a másodperceket, hogy mikor hűl le annyira hogy két ujjal megcsípve már el lehet kezdeni enni, és (NE!!!) csodálkozzunk, hogy pillanatok alatt el is fogyott! 

Próbáljátok ki, és iratkozzatok fel a YouTube csatornámra hogy elsőkként értesülhessetek a legújabb videókról, jah és kövessetek Instagramon és lájkoljatok Facebookon! :)

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAy74k1tDXTGHqRXqIHL1Ig/

Facebook: https://www.facebook.com/kenyermuvesz

Instagram: https://www.instagram.com/kenyer_muvesz/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kenyermuvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr7515685886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kenyér Művész

Friss topikok

süti beállítások módosítása