Ahogy a kenyér lisztből, vízből és sóból áll, úgy a brownie-t sem kell túlgondolni: tojás, csoki, vaj. Ez ennek a desszertnek a szentháromsága.
Tetszés szerint variálható magvakkal, extra csokipaszillával, lekvárpöttyel, friss gyümölccsel.
Több idő a mosogatás, míg elkészül a massza és megsül!
FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN, EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J
Recept (kb 20x25 cm-es tepsihez)
7 tojás
50 gramm olvasztott vaj
300 gramm olvasztott csoki (nálam étcsoki)
ízlés szerint cukor/méz/eritrit stb (én nem használtam).
csipet só
50 gramm durvára darabolt dió
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A felolvasztott csokiba elkeverjük a vajat és a tojássárgáját, majd hozzákeverjük a diót. A tojáshab első felét bátrabban, a második felét már csak nagyon óvatosan forgatjuk a csokis masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 150 fokos sütőben, légkeverésen kb 15-18 percig sütjük. Akkor jó, amikor már nem "remeg" a közepe, ha megmozgatjuk a tepsit.
Langyosan a legfinomabb, jó szaftos, krémes, enyhén folyós a belseje. Én baracklekvárral ettem, de isteni vaníliafagyival, tejszínhabbal is!
Próbáljátok ki!
Iratozzatok fel a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülhessetek az új videókról, kövessetek Instagramon, és lájkoljátok a Facebook oldalamat, ahol még több videót és képet osztok meg! :)
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCAy74k1tDXTGHqRXqIHL1Ig/
Facebook: https://www.facebook.com/kenyermuvesz
Instagram: https://www.instagram.com/kenyer_muvesz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.