A világ legjobb bögrés muffinja citromos-mákos habbal, saját muffinpapírral

A muffin a legjobban variálható alap-édesség, bár persze isteni sós receptek is léteznek!

Én most egy ilyen végtelenül egyszerű bögrés receptet hoztam. Ráadásul a krém is pont ilyen pikk-pakk elkészül, mint a tészta, szóval igazi, maximum 30 perces süti, és ebbe már a sütéstől a mosogatásig minden benne van! :)

FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához

2 bögre liszt (finomliszt)

2/3 bögre kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 bögre tej

1 egész tojás

1/4 bögre olaj (vagy olvasztott és kihűtött vaj)

1 nagy, egész bio (kezeletlen!!!) citrom héja 

csipet só

A krémhez:

2 dl habtejszín (vagy növényi tejszín)

ízlés szerint porcukor

1 nagy bio (kezeletlen) citrom leve

3 evőkanál mák (egész szemű)

A papírkapszlikhoz 12 darab 15x15 cm-es sütőpapírt vágtam, és hajtogattam meg.

 

A tojást a cukrokkal és a tejjel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a citromhéjat és az olajat.

Pillanatok alatt kikeverhető masszát kapunk, amit papírkapszlikkal bélelt muffinformába adagolunk.

180 fokon, légkeveréses funkcióval 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kihűtjük, és egy fakanállal mélyedést készítünk, hogy több krém beleférjen! :D 

A krémhez a tejszínt ízlés szerint édesítjük, majd hozzákeverve a citromlevet lágy habot verünk. Hozzákeverjük a mákot.

Csillagcsöves habzsákba adagoljuk, és a muffinok belsejébe nyomjuk a krémet, és szép habrózsákat "rajzolunk" a tetejükre. A díszítéshez én árvácskát és lila orgonát használtam. 

A tészta isteni könnyű, omlós, a krém üde és frissítő! Az alapreceptet használva készítsétek el akár csokival, akár gyümölcsökkel, csak a képzeletetek szab határt az ízesítést illetően! :)

Iratozzatok fel a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülhessetek az új videókról, kövessetek Instagramon, és lájkoljátok a Facebook oldalamat, ahol még több videót és képet osztok meg! :)

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCAy74k1tDXTGHqRXqIHL1Ig/

Facebook: https://www.facebook.com/kenyermuvesz

Instagram: https://www.instagram.com/kenyer_muvesz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kenyermuvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr9615640748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kenyér Művész

Friss topikok

süti beállítások módosítása