Kovászos szalagos fánk

Igazából nem is tudom, hogy mit vártam. Igazából nem is tudom, hogy miért csodálkozom. 

Azt ugye tudjuk hogy a kovászos kenyér íze semmihez sem fogható. Azt is tudjuk, hogy a kovászos pizza hét nyelven beszél. De ha a pizza hét nyelven, akkor ez a fánk hétszáz nyelven!!! 

A forró olajban olyan szinten felpuffadt, hogy már-már attól féltem, kipukkad! (Facebookon csatolok videót is róla, marha vicces! :D :D :D ) 

A receptet ma reggel találtam ki, ami olyan jól sikerült, hogy azt hiszem, le is állok a tökéletes kovászos fánk kísérletezésével, mert jelentem alássan', (elsőre) megtaláltam a tökéleteset! 

Pici adaggal kísérleteztem, de bátran százszorozzátok az arányokat, mert elképesztő! 

 FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN, EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J

 

250 gramm királybúza liszt (lehet bl 00-ás pizzaliszt is)

200 gramm tej

1 tojássárgája 

15 gramm méz (1 teáskanál)

55 gramm kovász (2x frissített, 100%-os)

15 gramm puha vaj

5 gramm só

 

A lisztet a tejjel és mézzel elkevert tojássárgájával összekevertem, vagyis autolizáltam. 1 óra pihentetés után hozzádagasztottam a kovászt, majd fél órával később megkapta a sót és a puha vajat. Óránként hajtogattam, összesen hatszor, 6 órán keresztül, pulton tartva. Amikor már csuda habos lett, egy bögrével kiszaggattam, ezután még letakarva 30 percet pihent. Bő, forró olajban sült.

A tetejére trüffelkrém került, ami pofon egyszerű: 100 gramm olvasztott étcsokihoz hozzákevertem 1 dl tejszínt, és ennyi! :) Mehet is rá a fánkok tetejére, és nyammmmmm, közben pedig gondolkozhatsz, miért nem csináltál háromszor nagyobb adagot! :D

Erősen ajánlott a kipróbálása!

Várlak Titeket a Facebook és az Instagram oldalamon is!

@kenyer_muvesz

#kenyermuvesz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kenyermuvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1215431176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kenyér Művész

Friss topikok

süti beállítások módosítása