Tegnap a boltban rám kacsintott a kukoricaliszt. A következő gondolatom már egy jó kis kukoricás lepény volt, amit lehet tunkolni a chilis babhoz.
Volt még egy kis doboznyi kovászmaradékom az elmúlt napokból, így belevarázsoltam.
Marha jó lett!
FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN, EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J
Recept (4 darab tányérnyi méretűhöz)
150 gramm fáradt kovász (nyilván lehet friss, habosból is, ugyanaz a végeredmény)
100 gramm kukoricaliszt
200 gramm finomliszt
2 evőkanál olaj
150 gramm tejföl
1 kávéskanál só
csipet chilipehely (elhagyható)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy kellemesen lágy, könnyen formázható, nem ragacsos masszát kapunk.
Vékonyra kinyújtjuk, és felforrósított száraz serpenyőbe dobjuk. Egy csepp olajjal átkenjük a tetejét (a másik oldalát már nem kell).
2-3 percig sütjük, míg szép aranybarna pöttyös nem lesz, majd megfordítjuk, és további 1-2 percig sütjük.
Én a maradék chilis babbal, tejföllel, salátával, és tükörtojással töltöttem.
Próbáljátok ki, isteni!
Próbáljátok ki, és iratkozzatok fel a YouTube csatornámra hogy elsőkként értesülhessetek a legújabb videókról, jah és kövessetek Instagramon és lájkoljatok Facebookon! :)
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAy74k1tDXTGHqRXqIHL1Ig/
Facebook: https://www.facebook.com/kenyermuvesz
Instagram: https://www.instagram.com/kenyer_muvesz/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.