Van az úgy, amikor nincs kedvünk a sütőt bekapcsolni. Van az úgy, amikor nincs sok időnk. Van az úgy, amikor gyorsan szeretnénk valami nagyon finomat. Ez a desszert pont ilyen: pillanatok alatt elkészül, bár az tény, hogy ugyanúgy pillanatok alatt el is fogy! :D
FIGYELEM! A BLOGON TALÁLHATÓ ÖSSZES RECEPT SAJÁT FEJLESZTÉS! VAN, AMELYIKHEZ NAGYON SOKAT KELLETT KÍSÉRLETEZNEM, VAN, AMELYIKHEZ KEVESEBBET, DE AZ ÖSSZES AZ ÉN, EGYÉNI MUNKÁM EREDMÉNYE. A RECEPTET KEDVED SZERINT FELHASZNÁLHATOD, POSZTOLHATOD, DE KÉRLEK, HOGY MINDIG AZ EREDETI FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TEDD! KÖSZÖNÖM, HA FIGYELSZ ERRE! J
Recept (kb 20 cm átmérőjű, 7-8 cm magas tálhoz):
250 gramm túró (én most krémes túrót használtam, de a sima rögös pont ugyanolyan jó)
2 dl habtejszín
250 gramm mascarpone
fél citrom leve és héja
porcukor ízlés szerint (nálam 3 evőkanál volt)
100 gramm zabkeksz összemorzsolva
200 gramm áfonya
A morzsából és az áfonyából félreteszünk fél-fél marékkal a díszítéshez.
A mascarponét, a túrót, a citrom levét és héját és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt, és krémesre keverjük.
A morzsa felét a tál aljába szórjuk, és rákenjük a krém felét. Megszórjuk az áfonyával és a maradék morzsával, majd megkenjük a krém másik felével.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt rászórjuk a maradék morzsát és áfonyát, esetleg virágokkal is díszíthetjük.
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fog fogyni. Ja nem. Elfogyni sokkal gyorsabban fog! :)
Iratozzatok fel a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülhessetek az új videókról, kövessetek Instagramon, és lájkoljátok a Facebook oldalamat, ahol még több videót és képet osztok meg! :)
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCAy74k1tDXTGHqRXqIHL1Ig/
Facebook: https://www.facebook.com/kenyermuvesz
Instagram: https://www.instagram.com/kenyer_muvesz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.